Schaatsen

Schaatslessen

Wij organiseren diverse activiteiten, zoals trainingen, schaatsen en reizen.

SCHAATSEN OP DE JAAP EDEN IJSBAAN!

Aangepaste regels op IJsbaan wegens Corona.

De afgelopen zaterdagen heeft iedereen weer met veel plezier geschaatst, de Jaap Eden IJsbaan heeft er alles aan gedaan om in deze Corona tijd zo veilig mogelijk te kunnen schaatsen. Gezien de ontwikkelingen van het Corona virus worden de maatregelen op de ijsbaan aangepast, in het kort ook op het ijs 1,5 m afstand houden en niet in treintjes rijden!

 

Gelukkig mogen we nog schaatsen, met naast de al bestaande regels onderstaande aanscherpingen van de Jaap Eden IJsbaan:

 1. De Amsterdamse Ski Vereniging kan zaterdag op hun eigen uur blijven schaatsen.
 2. Wel gelden de volgende algemene maatregelen in aanvulling op de reeds bestaande:
  1. Ook op het ijs is 1,5 meter afstand verplicht
  2. Treintje rijden is verboden
 3. Wat betreft het geven van training aan leden in de leeftijd van 18+ geldt:
  1. Trainers mogen hun eigen groep training blijven geven
  2. Op centrale momenten moet iedereen op 1,5 meter van elkaar staan
  3. Bij de uitvoering van de oefeningen gelden de volgende regels:
 1. Maximaal in groepen van 4 personen
 2. Ook dan houdt iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar
 3. Tijdens een uur mogen leden niet wisselen van groepje

 

We zijn zeer verheugd dat er geschaatst mag blijven worden door de veiligheidsregio. Dit komt echter wel met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor allen.

Zie ook de site van de Jaap Eden IJsbaan: https://www.jaapeden.nl/corona-protocol/

Corona protocol Jaap Eden IJsbaan

Dit jaar gelden er vanwege Corona andere regels op de ijsbaan, het complete  Corona protocol van de Jaap Eden IJsbaan vindt u bij de formulieren.


In het kort de belangrijkste veranderingen: 

 • Belangrijkste aanpassing is dat er een andere routing is. We gaan nu op- en afstappen vanaf het middenterrein. Hiervoor komt er een brug naar het middenterrein.
 • De schaatsers kunnen vanaf 30 minuten voor aanvang van hun schaatsuur naar binnen
 • De ASkiV zit elke week aan de linker zijde (Links Oranje). Hier zijn 440 zitplekken op 1,5 afstand. Iedere schaatser heeft dus zijn eigen plek en komt daar na het uur ook weer terug. Iedereen kan zijn tas laten staan.
 • Er is een aangepast opstap-protocol. We verzamelen iedereen op het ijs bij de jurytoren. Als iedereen op het ijs staan wordt het ijs vrij gegeven.
 • Op het moment dat het uur is begonnen kan men alleen nog van en naar het middenterrein via de extra brug bij het chalet.
  • Ben je te laat? Je kunt alleen via de brug bij het chalet naar de krabbelbaan en daar de baan opstappen
  • Wil je eerder weg? Je kunt alleen via de brug bij het chalet naar het middenterrein
  • Wil je tussentijds even uitrusten of naar je tas? Je kunt alleen via de brug bij het chalet naar het middenterrein
  • Wil je na het uitrusten weer naar het ijs? Je kunt alleen via de brug bij het chalet naar de krabbelbaan en daar de baan opstappen
 • Er zijn dit seizoen geen kleedkamers beschikbaar. We verzoeken iedereen zo aangekleed mogelijk naar de ijsbaan te komen. Als tip: neem een vuilniszak mee om je spullen in te doen zodat alles droogt blijft.
 • Na afloop dient iedereen zo spoedig mogelijk het terrein te verlaten. De horeca is momenteel als gevolg van de RIVM-richtlijnen gesloten.
 • Per kind t/m 12 jaar mag er 1 begeleider het terrein op om de schaatsen aan te doen. Hiervoor dient vooraf online een ticket gereserveerd te worden op www.jaapeden.nl/registratie. Als het kind op het ijs staat dient de begeleider het terrein te verlaten. Aan het einde van het schaatsuur mag de begeleider weer het terrein op. Hiervoor is dan weer een nieuw online ticket nodig via dezelfde link. Omslachtig, maar vanwege de registratieplicht moeten we het zo doen.
 • Ander kijkend publiek is tijdens publieks- en trainingsuren niet toegestaan.

Schaatsen seizoen 2020-2021

Het afgelopen schaatsseizoen is voor de Amsterdamse Ski Vereniging goed verlopen, we staan er financieel weer gezond voor. Maar dit houdt niet in dat er al voldoende schaatserdeelnemers zijn, de groei moet nog doorgaan.

Gezien voorgaande kunnen we voor het seizoen 2020-2021 de tarieven van de voorinschrijving handhaven.

 

 De tarieven voor de inschrijving voor het seizoen 2020-2021 zijn:

     bij inschrijven:                           

     Schaatsen met les volwassenen:                     € 205

     Schaatsen met les 65+ en studenten:              € 170

     Schaatles (verplicht) jeugd van 6 t/m 15 jaar:   € 150

Voor deelname dient u lid te zijn van de Amsterdamse Ski Vereniging.

De contributie voor het seizoen 2020-2021 bedraagt:

     Hoofdlid:                         € 20,00

     Gezinslid:                       € 15,00

     Ieder volgend gezinslid: €   2,00

Betaling op rekeningnummer NL72 INGB 0001 2870 78 t.n.v. penningmeester Amsterdamse Ski Vereniging.

U kunt zich inschrijven via de website, inschrijven, onder activiteiten, training kiest u de knop inschrijven, of via een email naar info@ski-amsterdam.nl met vermelding van de benodigde gegevens, zie het inschrijfformulier, tab Contact/Formulieren.

 Schaatsen met de Amsterdamse Ski Vereniging.

Geef je nu op voor schaatsen met les op de Jaap Edenbaan in de Watergraafsmeer. Goed gekwalificeerde docenten verzorgen de lessen. De groepen worden op niveau en indien mogelijk op leeftijd ingedeeld. 


Schaatsen is er voor het hele gezin. Al vanaf 6 jaar kunnen kinderen deelnemen. Hen wordt het schaatsen aangeleerd middels leuke spelactiviteiten en het seizoen wordt afgesloten met een schaatsdiploma. Ouders hoeven dus niet aan de kant te blijven staan, want met elkaar schaatsen is natuurlijk veel gezelliger. 

De Amsterdamse Ski Vereniging biedt het hele schaatsseizoen van oktober tot maart op de Jaap Edenbaan schaatsen met les aan op de zaterdagochtend van 10.40 tot 11.40 uur.  De Jaap Edenbaan is geopend van  10 oktober 2020 tot en met 20 maart 2021, zie voor meer informatie: www.jaapeden.nl. 

Uw schaatspas is ook geldig tijdens de publieksuren. Handig wanneer u een zaterdag hebt gemist. Bent u nog geen lid van de Amsterdamse Ski Vereniging ? Klik dan hier.

Inschrijven kan via de pagina training. Eventueel per mail info@ski-amsterdam.nl o.v.v. uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Betaling op rekeningnummer NL72 INGB 0001 2870 78 t.n.v. penningmeester Amsterdamse Ski Vereniging, Diemen.

Info algemeen over het schaatsen: 
Deelnemerspassen worden aan het begin van het seizoen door de Jaap Eden IJsbaan geactiveerd. Deelnemers die nog niet in het bezit zijn van een Jaap Eden-toegangspas krijgen een nieuwe pas. Gebruikt u een andere pas dan bij ons bekend is geef dan het pasnummer aan ons door. Een schaatspas voor het gehele seizoen geeft 24 maal toegang en is ook bruikbaar op de publieks uren. Bij verlies kunt u voor € 5 een duplikaatpas aanvragen bij de kassa van de ijsbaan. 

Om de schaatsbaan op ons uur alléén voor onszelf te hebben en te houden, moeten wij voldoende schaatsers hebben. Werf dus familie, vrienden, kennissen en buren om lekker mee te komen schaatsen. Zij kunnen gratis deelnemen aan een proefles (schaatsen aldaar te huur). Met elkaar schaatsen is natuurlijk veel gezelliger! 

Zoals iedere schaatsbaan heeft ook de Jaap Edenbaan een aantal belangrijke regels, die vooral te maken hebben met de veiligheid: 

 • Handschoenen dragen is verplicht; zonder handschoenen kunt u zich lelijk bezeren! 
 • Het ijs niet betreden zolang de ijsverzorgers op de baan zijn. 
 • Langzaam in- en uitrijden aan de buitenkant van de baan. 
 • Altijd met de rijrichting mee schaatsen. 
 • Zonder pas geen toegang. 
 • Draag uw schaatspas altijd bij u voor eventuele controle. 
 • Er wordt uitsluitend op noren geschaatst. 

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met: 
Robert Bouscher 020-404 1225 (19:00 - 20:00 uur) of per e-mail: debruynmode@wxs.nl

Proefles schaatsen

Bent u nog niet bekend met het schaatsen van de Amsterdamse Ski Vereniging op de Jaap Edenbaan (schaatsen daar te huur) maak dan gebruik van een gratis proefles! U kunt zich op zaterdagochtend aanmelden nabij de kassa tussen 10.15 en 10.45 uur voor een gratis proefles.

N.B.: Tot onze spijt daalt het ledenaantal van onze vereniging. Wij willen daarom graag nieuwe leden verwelkomen; hoe meer zielen, des te meer vreugd!

Dus neem gerust eens geïnteresseerde familieleden, buren, vrienden en kennissen mee voor een gratis proefles.