Frankrijk, Avoriaz

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:02-02-2007 t/m 11-02-2007
Reisleiding:Gerbert van den Bosch
Reisverslag:
Met de ASV naar Avoriaz (2 t/m 11 feb 2007)
Hotel La Falaise

Eigenlijk waren er voor deze reis 20 deelnemers, maar door een ongelukkige val tijdens een andere skivakantie, twee weken eerder, moesten twee deelnemers op het laatste moment afhaken. (zie verslag van Italië, Valtournenche)
Uiteindelijk vertrokken we met 13 deelnemers vanuit Amsterdam. 5 deelnemers stapten elders in het land op en kwamen in Nederweert allemaal bij ons in de bus en toen waren we compleet. Vanaf dat moment gingen we lekker vlot naar Avoriaz, waar we om 07:30 uur arriveerden. Na een ontbijtje met koffie etc gingen de meeste van ons direct op weg. Er moest geskied worden. Snel de dagpassen gehaald en toen lekker op weg. De anderen bleven deze dag lekker luieren op de vele zonovergoten terrassen. In de namiddag konden we onze hotelkamers (eigenlijk appartementen) in Hotel La Falaise betrekken.

Hotel La FalaiseHotel La Falaise
De mooie 3 of 4 persoons appartementen, slechts bezet met 2 of 3 personen, uitzicht op de skipiste, verzorging op basis van half-pension, zorgden ervoor dat het ons aan niets ontbrak.
‘s Avonds stond er steeds weer een heerlijk diner voor ons klaar in het naastgelegen (binnendoor te bereiken) Restaurant Chapka. Dat begon altijd met een uitgebreid salade buffet, daarna een hoofdgerecht (dagelijks keuze uit vlees of vis) Hierna kon je je nog tegoed doen aan het dessertbuffet en eventueel ook nog de oh zo heerlijke Franse kaas.
Omdat de skiniveaus nogal uit elkaar lagen, hebben we besloten om de groep op te splitsen. Eén groep voor mensen die graag snel en veel wilden skien op alle ter beschikking staande pisten en één groep die het wat rustiger aan deed en blauwe of rode pisten afging. Zo kwam iedereen aan zijn/haar trekken en hoefde er ook niemand te snel of juist te langzaam te gaan.
De sneeuwcondities waren deze reis (zoals al het gehele seizoen) niet al te best. We begonnen met een lekker zonnetje maar minder sneeuw. Na een paar dagen begon het te sneeuwen en was de zon 3 dagen niet meer te vinden. Soms hing de bewolking zo laag dat we behalve in de sneeuw ook nog in de mist terecht kwamen. Ook al was het zicht niet altijd goed, de stemming bleef opperbest en had iedereen het naar de zin. Gedurende deze week hebben we toch bijna alle plaatsen in dit inmens grote skigebied kunnen bezoeken; zowel in het Franse als het Zwitsers deel van Les Portes du Soleil.
Op de laatste vrijdag was het weer een dag ‘uit het boekje’ Een flink pak sneeuw op de piste en een strakblauwe hemel. Echt fantastisch. Jammer dat ik nou juist toen even niet goed oplette en in een hoopje verse sneeuw skiede. Ik verloor mijn evenwicht toen er een ski uitging en gleed in een draai onderuit met mijn kuit op mijn skistok. “Heb je je bezeerd?” was direct de eerste vraag. Ik antwoordde van niet, maar toen ik wilde opstaan bleek dat niet meer zo eenvoudig te gaan. Zolang ik zat voelde ik niets, maar mijn kuit deed bij het belasten echt pijn. Ik verwachtte niet dat ik iets gebroken zou hebben maar dat het wel een blauwe plek zou worden. Even koelen en dan weer verder….. Of toch maar niet? Nog maar even koelen dan. Het is wel gemakkelijk dat je in deze witte wereld geen coldpack mee hoeft te nemen…. Toen ben ik op één been naar beneden geskied, maar ging toch even langs “Centre Medical”. Beter voor niets dan….. Helaas, kuitspieren gescheurd, bleek op de echografie. “We zullen u met de ambulance terugbrengen naar uw hotel…..” Enfin, zo eindigde mijn skidag om al 11:00 uur op krukken. ‘s Avonds werd ik bij het diner door allerlei mensen voorzien van het nodige eten en drinken en was iedereen bijzonder behulpzaam. Het groepsgevoel dat er altijd al was, was nu nog veel duidelijker te merken. Ook de volgende dag werd mijn bagage voor mij naar de bus gedragen en hoefde ik mij alleen maar moe te maken door mijzelf op krukken door de sneeuw te ploegen. (inmiddels, 3 weken later, loop ik weer gewoon zonder krukken en gaat de genezing sneller dan verwacht) Na weer een voorspoedige terugreis kwamen wij, in de stromende regen, rond 10:30 weer in Amsterdam aan. En was er weer een gezellige week helaas te snel om. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende reis.

Klik op de onderstaande foto om alle foto’s te bekijken (u wordt doorgelinkt naar “mijn Album.nl”)

Gerbert

Reisinfo:
Hotel La Falaise, Avoriaz, Les Portes du Soleil 2 t/m 11 feb 2007
(voor gevorderde skiërs).

reisdata 
aanvang heenreis op vrijdagnamiddag 2 februari 2007
aankomst in Avoriaz op zaterdagmorgen 3 februari 2007
aanvang terugreis op zaterdagavond 10 februari 2007
aankomst in Nederland op zondagmorgen 11 februari 2007

Aantal deelnemers:
Er hebben zich 20 deelnemers ingeschreven voor deze reis.

Voor deze reis zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar
(laatste update 28/12/2006)

Reisleiding:
Gerbert van den Bosch


Avoriaz – Les Portes du Soleil

Avoriaz is het enige Franse skistation waar in het geheel geen autoverkeer is en waar de straten worden bevolkt door skiërs, wandelaars en door paarden getrokken sleden. Door de hoge ligging is het meestal tot het einde van het seizoen mogelijk om direct bij uw hotel de ski’s aan en uit te doen. De vele liften liggen in de directe nabijheid van het hotel. Avoriaz bestaat uit met hout beklede gebouwen. Samen met het autovrije centrum geeft deze vorm van bebouwing Avoriaz een geheel eigen en zeer sfeervol karakter. Ook aan après-ski is in Avoriaz voldoende gedacht. Erg populair zijn Shooters en The Place. Er zijn vele uitstekende restaurants, leuke bars en tevens twee discotheken. Verder kan er gesquasht en gebowld worden en zijn er twee bioscopen, diverse winkeltjes en een natuurijsbaan.

Hotel La Falaise in Avoriaz


Ligging:
Dit uitstekende hotel ligt in de wijk La Falaise. Bij het hotel kunt u direct de ski’s onderbinden en zo naar de lift skiën. Op circa 500 meter afstand ligt het centrum van Avoriaz.

Faciliteiten:

Receptie, bar en een restaurant.

Kamers:
U verblijft in 4 tot 6 persoons suite, slechts bezet met 2 personen. (maximale bezetting: 3 pers. in z.g. 4 persoons- of 4 pers. in z.g. 6 persoonssuite) De suite bestaat uit een woonkamer met twee slaapbanken, een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een badkamer, extra douche, toilet, televisie, telefoon, balkon en een kitchenette met vier kookplaten, koelkast, mini-oven en afwasmachine.

Verzorging:
Halfpension, ’s ochtends ontbijt in buffetvorm en ’s avonds een driegangen diner met menukeuze. De maaltijden worden geserveerd in restaurant Chapka, dat vanuit het hotel binnendoor te bereiken is.

Skigebied:
Het skigebied van Les Portes du Soleil bestaat uit 650 kilometer pistes verspreid over Frankrijk en Zwitserland. Het gebied bevat o.a. de plaatsen: Châtel MorzineAvoriazLes GetsMorginsTorgonChampery enChampoussin. In totaal zijn er 209 voornamelijk sleep- en stoeltjesliften. Door de grootte van het skigebied en het feit dat er vaak twee liften naast elkaar lopen, zijn er in Les Portes du Soleil zelfs in de drukste periodes vrijwel geen wachttijden.

skigebied
Het skigebied biedt enorm veel mogelijkheden. Echte gevorderde skiërs kunnen hun hart ophalen op de zijn naam eer aandoende afdaling, La Mure. De langste afdaling is een rode piste van 7 kilometer en ligt in het Zwitserse deel van Les Portes du Soleil. Ook zijn er diverse routes voor skiërs van verschillende niveaus uitgezet. U kunt zo op een eenvoudige wijze een groot deel van het skigebied leren kennen.

Het skigebied Les Portes du Soleil is door zijn hoogte al zeer sneeuwzeker. Mocht er echter toch wat minder sneeuw liggen dan zorgen de vele sneeuwkanonnen ervoor dat er toch kan worden geskied.

Arrangementsprijs €885,- (onder voorbehoud)
inclusief:
Vervoer per Royal Class bus7 Hotelovernachtingen op basis van Halfpension (bij 2 pers. per suite)7 dagen skipas Portes du Soleil (geldig van zondagmorgen t/m zaterdagmiddag)brandstoftoeslagreis&ski-begeleiding gedurende de gehele reis/verblijf

exclusief:annuleringsverzekeringreisbagage- en ongevallenverzekering (verplicht)toeristenbelasting ca. € 0,80 p.p.p.d ter plaatse te voldoen.Slotdiner à €25borg voor handsfree skipas (ca. €3 ter plaatse te voldoen)korting à €20 bij 3e of €28 bij 4e persoon op één suite(korting alleen voor 3e en 4e persoon)