Frankrijk, Les Arcs 2000

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:25-01-2008 t/m 03-02-2008
Reisleiding:Judith Hooghiemstra en Joop Eeman
Reisverslag:
Verslag skireis Les Arcs 2000 25 januari 2008 t/m 3 februari 2008

Hotel L’Aguille Rouge

Begeleiders: Judith Hooghiemstra en Joop Eeman

Bus (pendel) vertrok om 15.15 uur vanaf de Indoorskischool Watergraafsmeer een ieder was op tijd aanwezig. Via Utrecht en Nederweert werd met veel file leed koers gezet naar Maastricht, alwaar de laatste groep instapte.
Na een zeer vlotte nachtroute bereikten wij ‘s morgens om 9:15 uur Les Arcs 2000 (gelukkig behoefden wij niet op een pendelbus vanaf Les Arcs 1600 over te stappen).
Helaas was de lift vanaf de parkeerplaats richting het hotel defect en moest de groep met veel gesjouw dwars door een appartementengebouw het hotel bereiken.
Het weer was uitstekend, zon en de pistes lagen er uitnodigend bij zodat, ondanks de drukte in het hotel en het pas laat (17:15 uur) beschikbaar zijn van de kamers, veel deelnemers de latten hebben ondergedaan.
Na veel geharrewar met de receptie konden wij ‘s avonds aan een gezamenlijke tafel genieten van een uitstekend buffet inclusief wijn (rood en rosé maar geen witte wijn…).
De volgende dagen was het vroeg opstaan geblazen en trokken de beide groepen olv Judith en Joop het skigebied in, waarbij het gelukt is verschillende malen gezamenlijk koffie te drinken dan wel de lunch te gebruiken. Jammer was dat Judith door een snowboarder werd aangeskied maar gelukkig kon zij blijven begeleiden en dat Joop last kreeg van een griepaanval. Desondanks konden beide groepen blijven genieten van de perfecte omstandigheden en hebben Gerard Vierboom en Judith, Joop gedurende 2 dagen uitstekend vervangen. Dank ook aan Antje van Slooten voor haar artsen-assistentie.

Helaas, aan een fijne week skiën komt ook een einde. De laatste dag sneeuwde het behoorlijk, zelfs zodanig dat de politie onze bus niet toestond om zonder sneeuwkettingen naar Les Arcs 2000 te rijden.
Na een speciaal voor ons, om 17.00 uur door het hotel, bereid diner werden de koffers gepakt en moesten wij ook nu weer dwars door het apppartementengebouw naar de opstapplaats voor de pendelbus die ons naar Arc 1600 bracht om daarna weer over te stappen op een pendelbus naar Arc 1800 alwaar onze bus stond. Dit kon op dat moment helaas niet anders geregeld worden, omdat in Arc 1600 onvoldoende gelegenheid was om de bus tijdelijk te parkeren). In een tijdspanne van 3 kwartier je bagage 3 x overladen is geen pretje en werd door een groot aantal deelnemers niet in dank afgenomen. Helaas, overmacht.
De terugreis verliep vlot. De beide chauffeurs krijgen een pluim voor hun uitstekende begeleiding. Om 12:15 uur, na een ontbijtstop in Nederweert, werden wij bij de Indoorskischool Watergraafsmeer weer afgezet.

Joop.
Reisinfo:
Hotel L’Aiguille Rouge in Arc 200025 januari 2008 t/m 3 februari 2008
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor deze reisreisdata:
aanvang heenreis op vrijdagnamiddag 25 januari 2008
aankomst in Les Arcs op zaterdagmorgen 26 januari 2008
aanvang terugreis op zaterdagavond 2 februari 2008
aankomst in Nederland op zondagmorgen 3 februari 2008

Aantal deelnemers:
Per 24/12/2007 zijn er 20 deelnemers voor deze reis.


Reisleiding:
Judith Hooghiemstra en Joop Eeman.
(De geplande reisleiding door Gerbert van den Bosch en Steven Vale is – om organisatorische redenen – aangapast)

Hotel Aiguille Rouge
Hotel l’Aiguille Rouge
Ligging:
Dit hotel is direct aan de voet van de piste gelegen in het centrum van Arc 2000

Hotel L’Aiguille Rouge is een vrij groot hotel dat populair is bij de Nederlandse vakantiegangers en een goede service biedt.

Faciliteiten:
Receptie met gratis kluisjes, spelletjesruimte met twee biljarttafels en één tafelvoetbal, skilockers, twee bars waarvan één met zonneterras en een panoramarestaurant met terras dat uitzicht biedt op de speedskibaan. Tijdens de Franse vakanties is er een kinderclub (4-10 jaar).

Hotel Aiguille RougeHotel Aiguille Rouge
Kamers:
De nette kamers (ca. 17-18 m2) zijn voorzien van een telefoon, een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon.

Verzorging:
U verblijft in dit hotel op basis van halfpension. ’s Ochtends is er een ontbijtbuffet en ‘s avonds een driegangen diner inclusief een karafje wijn.

skigebied:

07/01/2008 – BELANGRIJKE UPDATE MBT SKIGEBIED:
Door een technisch mankement aan de verbindingslift “Vanoise Express” tussen Les Arcs en La Plagne, kan hiervan GEEN gebruik worden gemaakt. Dit mankement zal pas NA dit skiseizoen kunnen worden opgelost. Hierdoor is het skigebied kleiner (nog altijd 225 km piste beschikbaar) dan hieronder beschreven.


Les Arcs / Paradiski / pistenoverzicht

Het skigebied Paradiski met in totaal 425 kilometer pistes bestaat uit de gebieden van Les ArcsLa Plagne
Peisey-Vallandry MontchavinLes CochesPlagne MontalbertChampagny en Vanoise
 en Villaroger, die door de Vanoise Express
 Vanoise Express
met elkaar verbonden zijn. Deze kabelbaan heeft een lengte van twee kilometer en brengt in vier minuten maximaal 200 personen van de ene naar de andere kant. Door de uitgestrektheid en de grote hoogteverschillen (1100-3250 meter) is het gebied aantrekkelijk voor beginners en gevorderden, zowel skiërs als snowboarders. Voor snowboarders zijn er ook snowparken en wordt er wekelijks een boardercross georganiseerd.

Ook langlaufers hoeven zich niet te vervelen, er zijn zo’n 150 kilometer aan loipes, verspreid over het hele skigebied.


Arc 1800
Les Arcs bestaat uit vier verschillende dorpjes, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Tussen de vier dorpjes rijdt een gratis busservice en van deze vier zijn Arc 1800 en Arc 1950 het gezelligste. Door alle terrasjes, restaurantjes en winkeltjes zal iedereen zich hier ook na het skiën uitstekend kunnen vermaken. Iedere avond kunt u op de verlichte buitenijsbaan perfect schaatsen. Vergeet dus niet uw eigen schaatsen mee te nemen. Heeft u meer zin in een beetje rust en een gezellig diner? In Arc 1800 moet u beslist eens de kaasfondue Savoyarde of raclette proberen.


Arc 1950
Arc 1950 is in 2003 nieuw gebouwd door een gerenommeerde Canadese firma. Zij hebben een sfeervol skidorp neergezet waarbij gebruik is gemaakt van de authentieke Savoyarde bouwstijl. De comfortabele appartementencomplexen zijn voorzien van leuke kleurtjes en beschikken over ruime en luxe appartementen. Kwaliteit, service en luxe staan in Arc 1950 hoog in het vaandel. In het gezellige centrum zijn uitstekende restaurants, een aantal bars, een bakkerij en verschillende winkeltjes te vinden. In Arc 2000, dat met de Cabrioletlift tot ’s avonds laat gemakkelijk te bereiken is, treft u meer winkeltjes en uitgaansgelegenheden aan. Resort Club Arc 1950 verzorgt bijna dagelijks verschillende activiteiten en het entertainment in dit dorp, waardoor er hier volop vertier te vinden is.


Arc 2000
Arc 2000 is het hoogste dorp van Les Arcs en is dan ook perfect voor mensen die puur voor het skiën komen. Het is een vrij klein dorp met een beperkt aantal restaurants, barretjes en winkels. Arc 2000 staat bekend om het speedskiën. De goed geoefende skiërs kunnen de verschillende zwarte afdalingen vanaf de Aiguille Rouge uitproberen.

Arrangementsprijs € 860,- inclusief:

Vervoer per Luxe Royal Class bus7 Hotelovernachtingen op basis van Halfpension (bij 2 pers. per kamer)7 dagen skipas Paradiski (geldig van zondagmorgen t/m zaterdagmiddag)brandstoftoeslagreis- & ski-begeleiding gedurende de gehele reis/verblijftoeristenbelastingcalamiteitenfondsreserveringskosten

exclusief:

annuleringsverzekeringreisbagage- en ongevallenverzekering (verplicht)Slotdiner à €25Toeslag 1-persoonskamer (op aanvraag) à € 165korting geen skipas à € 130korting seniorenskipas* 72+ à € 122
(* voor een senioren skipas geldt dat deze bij de kassa moet worden opgehaald; legitimatie verplicht)