Frankrijk, Les Menuires

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:06-02-2005 t/m 15-02-2005
Reisleiding:Gerbert van den Bosch en Steven Vale
Reisverslag:
Verslag Les Menuires, 6 t/m 15 februari 2004

Hotel L'Ours Blanc
Hotel L’Ours Blanc, in Les Menuires, deeluitmakend van het skigebied Les 3 Valées stond op veler verzoek op het programma van 2004.
De busreis verliep uitstekend, en hoewel we deze keer niet de luxe hadden van een ‘eigen’ bus, gaf dit geen enkel probleem. Alleen het even overstappen in de gratis mini-busjes in Les Menuires was even nieuw, maar zeer goed te doen.
In het hotel aangekomen was het al direct weer een goed toeven. Na even uitblazen onder het genot van een kop koffie gingen de die-hards ‘s middags meteen de piste op, om maar zoveel mogelijk te kunnen skiën.
De volgende dag was er een onderverdeling naar skiniveau (2 groepen) gemaakt zodat iedereen die dat wilde kon skiën met anderen die ongeveer hetzelfde niveau hadden.
Bijna alle dagen hebben we mooie tochten door het 600 km grote gebied kunnen maken, van 09:00 tot 17:00 uur.
voorbeeld van een skidag: Vertrek om 09:00 uur vanaf het hotel naar de lift skiën en dan door naarMeribel/MottaretCourchevel en La Tania, vervolgens (via andere pisten) terug richting Meribel om dan te lunchen in Saint Martin de Belleville om hierna weer terug te komen in Les Menuires, waar we dan in het hotel onder het genot van een glaasje nog even lekker konden napraten bij de open haard.
Elke avond stond er weer een meer dan uitstekend 4 gangen diner borg voor alweer een onvergetelijke dag.

uitpuffen na een skidag
Vanaf het terras een prachtig uitzicht op de skipiste