Italië, Malga Ciapela, Dolomiti Superski

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:13-01-2006 t/m 22-01-2006
Reisleiding:Frank Beemster en Joop Eeman
Reisverslag:
Verslag skireis dd 13 januari 2006 Malga Ciapela, Italië, Dolomieten.

Aantal deelnemers 22

Vertrek van de Indoor Skischool Watergraafsmeer.

Na begroeting van de deelnemers vertrokken we met een groot aantal oude bekenden richting Italië, helaas hadden we geen “eigen bus“ maar werd gebruik van een groepspendelbus. Dit betekende een gezamenlijke reis met een groep uit Groningen doel Canazei, en een groep uit Utrecht. Desondanks was de eerste stop in Nederweert snel bereikt alwaar nog 2 passagiers werden opgehaald. Tot aan het Ruhrgebied verliep de reis vlot, daarna hadden we wegens wegwerkzaamheden een vertraging van meer dan 1 uur.
Desondanks zat de stemming er goed in, zo goed dat er geen film gedraaid behoefde te worden. Inmiddels was het 14 februari geworden en konden wij George Westerman met zijn verjaardag feliciteren vergezeld van een cadeautje. De ontbijtstop was kort en wij bereikten via de Brennerpas het zonnige Italië. Behoudens 2 dagen heeft de zon daarna volop geschenen bij redelijk vriezend weer. De ontvangst bij het hotel was weer uitstekend, zodat velen nog die zelfde middag de Marmolada gletsjer gingen verkennen. Een aantal ging ski’s huren en de begeleiders konden het niet nalaten de voor vele bekende kloof met ijswanden te doen met als uiteindelijk doel het overbekende restaurant waar vorig jaar de AskiV een zangconcours heeft gehouden.
De zondagochtend begon met een kapotte radiator op de kamer van Frank en Joop (de begeleiders) zij vonden het nodig met open balkondeuren te slapen bij een temperatuur van min 12 graden met als resultaat dat naast de radiator ook de wanden van de kamer gerepareerd moesten worden. Een pluim voor de directie die alles vlot en zonder kosten heeft opgelost.

Besloten werd de eerste skidag de groep niet te splitsen, zodat ook de nieuwelingen het skigebied konden leren, op de Passo Pordoi en het Belvedère skigebied werd die dag heerlijk geskied. Daarna werd de groep gesplitst zodat een ieder op z’n eigen tempo de Sella Ronda kon doen. De hele week werd door de 2 groepen dan ook het gehele gebied doorkruist met o.a de 1e wereldoorlog route met als intermezzo een ritje achter de arrenslee met zo’n 50 personen. Natuurlijk misten beide groepen op een van de dagen de aansluitingslift in Arabba, en moest een avontuurlijke terugreis worden georganiseerd waaronder het charteren van een particuliere-skibus. Speciaal voor Daan werd een ontmoeting gearrangeerd met Rosemarie Stokx die Gerrit Dol op een van de pistes tegenkwam.

Deze week stond uiteraard weer in het teken van klaverjas en bridge. Vals werd er uiteraard niet gespeeld, maar over de schrijver (Max) had men zo zijn bedenkingen. Kortom om het was een fantastische week, goede groep, goed weer, goede sneeuw en een uitstekend hotel.
Jammer was het alleen dat Dick de Niet bij een val een blessure aan zijn pols opliep, zodanig dat hij op de dinsdag per vliegtuig naar Nederland terug moest.

Het vertrek naar Nederland was gepland om 20.00 uur maar liep uit (vertraging) naar 22.00 uur, na het ophalen van de groep in Canazei werd snel de snelweg richting Oostenrijk bereikt en stond de groep na een reis van 17 uur met veel sneeuw in Oostenrijk, ‘s middags om circa drie uur weer bij de Skischool.

Al met al een fantastische week.

Frank Beemster – Joop Eeman.
Reisinfo:
Hotel Tyrolia
Malga CiapelaHotel Tyrolia 
Op veler verzoek gaan wij in januari naar Italië naar het skigebied van de Sella Ronda, geschikt voor de wat gevorderde skiërs.

Deze prima *** accommodatie ligt aan de voet van de gletsjer Marmolade (3342 meter) in Malga Ciapela, op ca. 200 meter van de skiliften die in directe verbinding staan met het grootste aaneengesloten skigebied van de Dolomieten. U kunt tot aan de voordeur van het hotel terugskien. Het hotel beschikt over een gezellige bar met open haard, restaurant, sauna en een overdekt zwembad waar u gratis gebruik kunt maken. De prachtig gerenoveerde kamers beschikken over douche, toilet, televisie en veelal balkon. Het verblijf is op basis halfpension; s’ochtends een ontbijtbuffet en s’avonds een heerlijk uitgebreid diner. De gastvrije en enthousiaste eigenaresse van het hotel zal er alles aan doen u een onvergetelijke week in het Hotel Tyrolia te bezorgen.

Aantal deelnemers:
max. 36 (minimum 20 deelnemers)
Voor deze reis zijn nu 22 deelnemers ingeschreven (stand per 06/12/2005)

Vervoer:
per royal class touringcar

reisdata:
vertrek heenreis: vrijdagavond 13-01-2006
Aankomst Italie: zaterdagochtend 14-01-2006
Vertrek terugreis: zaterdagavond 21-01-2006
Aankomst Nederland: zondagochtend 22-01-2006

Arrangementsprijs à € 660,00 p.p. omvat: (prijswijzigingen voorbehouden)
* zeven overnachtingen op basis halfpension en verblijf op 2 persoonskamer
* vervoer per “eigen” Royal Class bus op basis van 36 deelnemers.
* bij minder dan 36 deelnemers vervoer per Royal Class groepspendelbus waarvoor een toeslag kan worden berekend.
* 7 daagse skipas geldig voor de Superdolomieten (met pasfoto)
* korting skipas 60+ € 25,00.
* exclusief annuleringsverzekering (5% van reissom), reisbagage- en ongevallenverzekering (verplicht), en slotdiner € 23,50 p.p.
* toeslag 1 persoonskamer € 100,00 (op aanvraag)
Minimum aantal deelnemers 20 personen.
Toeslag 1 p kmr € 100,–
Korting skipas 60+ € 25,–

Skigebied:
Dolomiti Superski
Pistenkaartje

(klik op het logo voor meer info)

Vanaf Malga Ciapela brengen twee sleepliften en een stoeltjeslift u naar 2500 mtr. hoogte. Hier komt u bij het grote skigebied van de Dolomieten met honderden kilometers aan piste. Arabba is de eerste bekende plaats die u kunt aandoen, maar ook de rest van dit immens grote gebied is uitstekend bereikbaar. Naast de bekende Sella Ronda zijn er dagelijks verschillende tochten te maken naar o.a. Corvara, La Villa, Selva Wolkenstein, Campitello en Canazei. Tevens heeft u de mogelijkheid de Marmolada, de gletsjer van de Dolomieten (3342 mtr.) te bereiken. Op korte afstand van Rocca Pietore bevindt zich nog een schitterend skigebied: Alleghe.

Rocca Pietore is een klein intiem dorpje met schilderachtige huisjes in een smal en dicht bebost dal. Het is een eenvoudig plaatsje zonder luxefaciliteiten of een bruisend nachtleven.

Langlauf:
30 km loipen. In Rocca Pietora is een loipe van 15 km lang langs de weg door het dal naar Alleghe, welke uitmondt bij het prachtige meer met dezelfde naam. In het diepe dal onderaan de Marmolada loopt eveneens een 15 km lange loipe rondom de hotelnederzetting van Malga Ciapela. De loipe is met 10km eenvoudig en 5 km middelzwaar traject door open terrein en niet bijzonder interessant, maar de omhoog torende sneeuwmassa’s van de ijskoning van de Dolomieten kunnen inspirerend werken. Er zijn geen sneeuwvrij gehouden wandelpaden.

Afstand vanaf Amsterdam circa 1100 km.