Italië, Malga Ciapela, Dolomiti Superski

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:14-01-2005 t/m 23-01-2005
Reisleiding:Daan Maas en Joop Eeman
Reisverslag:

Een deel van de 34 deelnemers
Van 14 t/m 22 januari 2005 is de reis naar Italië, Malga Ciapela geweest.
Na begroeting van eenieder en in het bijzonder van een aantal skivrienden van de Kennemerrand Ski Vereniging, vertrok de RC bus vanaf de Indoor Ski & Squashschool Watergraafsmeer richting Utrecht alwaar een 2 tal deelnemers werden opgehaald. Na een vlotte reis zonder files werd bij Motel Eindhoven de laatste deelneemster in de bus welkom geheten.
Het verloop van de reis door Duitsland en Oostenrijk was bijzonder vlot, zodat men ‘s morgens om 8.00 uur op de Brennerpas van een ontbijt kon genieten. Na een prachtige route van 2 uur door een besneeuwd landschap arriveerde de bus om circa 11:00 uur bij hotel Tyrolia. gelegen aan de Marmolade Gletscher waarvan de cabinelift helaas deze week wegens onderhoud niet in gebruik was.
Hotel Tyrolia is een uitstekend hotel met een gezellige lounge, goede kamers, en goede maaltijden. Wellicht moet de aanvangstijd voor het ontbijtbuffet wat vervroegd worden want dat ging pas om 8.00uur open.
Malga Ciapela is een zgn. hoteldorp; er valt weinig te beleven, aansluiting op het gebied van de Sella Ronda is voorbehouden aan de sportieve gemiddelde skiër, beginners of kalm-aan skiërs hebben hier weinig keuze.
Alhoewel deze week de temperatuur flink onder het vriespunt was, vergoedde de zon veel zodat verschillende tochten door het prachtig gebied van de Dolomiten werden gemaakt, waaronder de 1ste Wereldoorlog toer, zelfs heeft de groep achter een paardenslee een toertje gemaakt.Skien achter de paardenslee
Al met al een fijne skiweek en volgens velen voor herhaling vatbaar

Klik hier voor meer foto’s van deze reis, gemaakt door één van de deelnemers, Ed van Roode.
Reisinfo:
Hotel Tyrolia

Deze prima *** accommodatie ligt aan de voet van de gletsjer Marmolade (3342 meter) in Malga Ciapela, op ca. 200 meter van de skiliften die in directe verbinding staan met het grootste aaneengesloten skigebied van de Dolomieten. U kunt tot aan de voordeur van het hotel terugskien. Het hotel beschikt over een gezellige bar met open haard, restaurant, sauna en een overdekt zwembad waar u gratis gebruik kunt maken. De prachtig gerenoveerde kamers beschikken over douche, toilet, televisie en veelal balkon. Het verblijf is op basis halfpension; s’ochtends een ontbijtbuffet en s’avonds een heerlijk uitgebreid diner. De gastvrije en enthousiaste eigenaresse van het hotel zal er alles aan doen u een onvergetelijke week in het Hotel Tyrolia te bezorgen.

Aantal personen:
max. 36 (minimum 20 deelnemers)

Kamers:
18 x tweepersoonskamers met bad/douche en toilet

Vervoer:
per royal class touringcar

reisdata:
vertrek heenreis: vrijdagavond 14.01.2005
Aankomst Italie: zaterdagochtend 15.01.2005
Vertrek terugreis: zaterdagavond 22.01.2005
Aankomst Nederland: zondagochtend 23.01.2005

Arrangement omvat:
* vervoer per royal class touringcar bij minder dan 36 deelnemers en minimum 20 deelnemers kan een toeslag in rekening worden gebracht.
* 7 overnachtingen op basis van halfpension
* 7-daagse skipas geldig voor de Superdolomieten – met pasfoto !!!

Prijs:
€ 640,– per persoon (onder voorbehoud)

Toeslag 1 p kmr € 100,–
Korting skipas 60+ € 25,–

Skigebied:
Dolomiti Superski
Pistenkaartje


Vanaf Malga Ciapela brengen twee sleepliften en een stoeltjeslift u naar 2500 mtr. hoogte. Hier komt u bij het grote skigebied van de Dolomieten met honderden kilometers aan piste. Arabba is de eerste bekende plaats die u kunt aandoen, maar ook de rest van dit immens grote gebied is uitstekend bereikbaar. Naast de bekende Sella Ronda zijn er dagelijks verschillende tochten te maken naar o.a. Corvara, La Villa, Selva Wolkenstein, Campitello en Canazei. Tevens heeft u de mogelijkheid de Marmolada, de gletsjer van de Dolomieten (3342 mtr.) te bereiken. Op korte afstand van Rocca Pietore bevindt zich nog een schitterend skigebied: Alleghe.

Rocca Pietore is een klein intiem dorpje met schilderachtige huisjes in een smal en dicht bebost dal. Het is een eenvoudig plaatsje zonder luxefaciliteiten of een bruisend nachtleven.

Langlauf:
30 km loipen. In Rocca Pietora is een loipe van 15 km lang langs de weg door het dal naar Alleghe, welke uitmondt bij het prachtige meer met dezelfde naam. In het diepe dal onderaan de Marmolada loopt eveneens een 15 km lange loipe rondom de hotelnederzetting van Malga Ciapela. De loipe is met 10km eenvoudig en 5 km middelzwaar traject door open terrein en niet bijzonder interessant, maar de omhoog torende sneeuwmassa’s van de ijskoning van de Dolomieten kunnen inspirerend werken. Er zijn geen sneeuwvrij gehouden wandelpaden.

Afstand vanaf Amsterdam circa 1100 km.