Italië; Reschen/Resia aan de Reschensee

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:periode vrijdag 3-2-2012 t/m zondag 11-2
Reisleiding:zonder begeleiding
Reisverslag:
Reisinfo:
Reis 3. Italië; Reschen/Resia aan de Reschensee.
Dit grote meer ligt op 1500 meter hoogte, net over de grens Oostenrijk/Italie. Het is een zeer veelzijdig gebied. Men kan hier o.a. schaatsen (alternatieve Elfstedentocht), skiën, langlaufen en wandelen en sneeuwschoen wandelen.
periode vrijdag 3-2-2012 t/m zondag 11-2-2012.

Deze reis is zonder begeleiding.
Men kan iedere dag zelf zijn activiteit uitzoeken en groepjes vormen.
Kijk voor uitgebreide informatie op: www.reschensee.nl

Ervaring van de afgelopen winter.
In de 1e week van februari 2011 zijn Rob van Blaaderen en Han Hanepen naar de Reschensee geweest.
Als verblijfplaats hadden we voor hotel Reschnerhof gekozen, voor de deur zijn bushaltes naar de skigebieden Schöneben en Nauders en het meer ligt op 10 minuten loopafstand.

Op het meer is een baan van 12,5 km uitgezet, deze wordt door de organisatie van de alternatieve Elfstedentocht zeer goed geprepareerd. Op de dinsdag en vrijdag van die week wordt een alternatieve Elfstedentocht gehouden over diverse afstanden.

Er zijn in totaal drie skigebieden, Heideralm een kleiner gebied, Schöneben met zeer goed onderhouden pistes en een fantastische afdaling en als derde Nauders met gevarieerde pisten.

Wij zijn met een pendelbus naar Reschen gegaan, het is ook mogelijk om met eigen vervoer te gaan.
Ook de reis duur kun je zelf bepalen, bijvoorbeeld van zaterdag tot zaterdag, zaterdag tot woensdag of woensdag tot zaterdag. Hotels zijn ook naar eigen keuze, zie de website www.reschensee.nl.

Ons is het zo goed bevallen dat wij dit jaar weer gaan, wil je je bij ons aansluiten of met een groep gaan neem dan contact met ons op via info@ski-amsterdam.nl of hanhanepen@hccnet.nl.