Italië, Valtournenche

  • Berichtcategorie:Reisverslag
Datum:19-01-2007 t/m 28-01-2007
Reisleiding:Frank Beemster en Robert Bouscher
Reisverslag:
reisverslag Italië, Valtournenche19 – 28 januari 2007, 32 deelnemers

Reisleiding: Frank & Robert

Heenreis perfect; Goede bus, negen maanden jong met veel ruimte, ook voor lange mensen.
Prettige chauffeurs, die op tijd kwamen, haast zonder te remmen reden, goed tussenstops aangaven enz.
Aankomst Touristhotel*** ca. 11.00. Zeer goede ontvangst. Kamers waren klaar en de indeling ook, nog nooit zo snel geregeld gezien.
Dit was vast ook Frank zijn talent; hij hield zich hier mee bezig, terwijl ik probeerde met succes zo snel mogelijk de groep die wilde een halve dag skiën bij mekaar te krijgen.
Op de heenrit was alles groener dan groen en met gemengde gevoelens haasten we ons naar de pisten. De zon scheen en ondanks dat we een “gemengde” groep hadden was de middag voor iedereen super geslaagd. Ook waren de “thuisblijvers” blij verrast onze positieve verhalen te horen bij terugkomst. De temperatuur lag rond de nul graden.
De volgende dagen daalde de temp. behoorlijk en kwam er ook sneeuw, vooral ‘s nachts. De internationale skipas, die ons ook toegang gaf tot het gebied van Zermatt (Zwitserland) was elektronisch en hoefde je niet in te steken. Zermatt ligt aan de Noordkant v.d. Matterhorn en de pisten zijn daar spannender (steiler). Het Aosta dal, waar wij zaten, zijn Zuidhellingen, met doorgaans meer zon en minder wind. De pisten en sneeuwcondities waren zondermeer goed en dat konden, vooral de eerste dagen, maar weinig skiërs in Europa zeggen. Het dorp is charmant, de verbinding met de pisten zeer goed (sportbus nabij) en vooral door het hotelbusje met ijverige zoon van eigenaresse, die altijd voor ons klaar stond. De kamers waren mooi, groot en schoon. Het buffetontbijt was goed en het diner vond ik ook goed, alhoewel het buffet, dat er onderdeel van was, vaak voortijdig “leeggeroofd” was door Italiaanse gasten. De après-ski was gezellig aan de bar, niet goedkoop, groot glas bier € 4,-, maar daar stond tegenover dat er ruimschoots hapjes gratis stonden, zoals prociutto (rauwe ham), salami, olijven, maischips, kaas etc.
Helaas hadden we een ongeval op een stenen plateau, met heftige wind op 3.420 mtr hoogte. uit de cabine gestapt, met ski’s op haar schouders, gleed Riet v.d. Broek uit: gebroken bekkenhals.
Doordat dit een kwetsbare plek is voor de bloeddoorstroming, heeft zij een nieuwe heup gekregen in het ziekenhuis van Turijn. Gelukkig heeft Epie haar zoveel mogelijk begeleid (zij is hoogleraar aan het VU Ziekenhuis). Zij is na twee weken verblijf in het ziekenhuis weer met haar man Bertus per ambulance thuis gebracht. Ook heeft Frank helaas een blessure opgelopen door een botsing op de piste met als resultaat: arm uit de kom. 
Pijnlijk en vervelend, maar kon gewoon met de bus mee terug. Wel zijn arm in een mitella. Is wel de volgende dag weer gaan werken, maar de pijn is nog niet weg. Gelukkig heeft Daan Frank’s groep die laatste dag (vrijdag) kunnen opvangen. Zaterdag waren veel liften dicht wegens te harde wind. De meeste van ons zijn gaan wandelen en/of winkelen met, in het dorp, prachtig weer. Het slotdiner was geslaagd en de terugreis, met dezelfde bus en chauffeurs, ondanks veel sneeuw op de weg, weer perfect. Na een ontbijt in België bij AC vlak voor de grens, kwamen we ca. 11.00 uur aan.

Conclusie: Mooi groot sneeuwzeker skigebied, prettig familie hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel, voor Italië korte reistijd (ca 16 uur).
Kortom voor herhaling vatbaar.

Mvg. Robert
Reisinfo:
Breuil Cervinia / Valtournenche, Touristhotel, 19 t/m 28 januari 2007

reisdata:
aanvang heenreis op vrijdagavond 19 januari 2007
aankomst in Valtournenche op zaterdagmorgen 20 januari 2007
aanvang terugreis op zaterdagavond 27 januari 2007
aankomst in Nederland op zondagmorgen 28 januari 2007

Aantal deelnemers:
minimaal 20, maximaal 36. Er hebben zich 32 deelnemers voor deze reis ingeschreven.

Reisleiding:
Frank Beemster en Robert BouscherBreuil-Cervinia / Valtournenche
1524 – 3820 meter

In het Aostadal aan de zuidelijke, Italiaanse helling van de Matterhorn vindt u op een hoogte van 2050 meter Breuil-Cervinia. In dit gezellige wintersportdorp vindt u diverse winkels, restaurants en bars van elk niveau voor een leuke après-ski voor jong en oud.

Een paar kilometer voor Breuil-Cervinia ligt Valtournenche op een hoogte van 1524 meter. In dit sfeervolle bergdorpje vindt u een skiverhuur, enkele winkels, eigen dalafdaling en de gondel die in verbinding staat met het grote skigebied.


Touristhotel


In het kleine centrum van Valtournenche, aan de doorgaande weg vindt u het Touristhotel. Vanaf het hotel wordt u met de skibus in zeer korte tijd naar de gondel in het dorp gebracht.

Dit uitstekend verzorgde, sfeervolle ***hotel biedt u een uitstekend restaurant, TV-ruimte, lift en gezellige bar. De mooie kamers zijn uitgerust met badkamer met bad/douche en toilet, KTV, telefoon en kluisje. U verblijft hier op basis van halfpension.

Skigebied Cervinia/Zermatt


1524 – 3820 meter
De goede verbindingen van het skigebied van Breuil-Cervinia-Valtournenche met dat van Zermatt in Zwitserland maakt dit skistation favoriet bij de Italianen.

Het erg hoog gelegen skigebied biedt een prachtige omgeving, goed geprepareerde en afwissellende pistes gecombineerd met een zeer grote sneeuwzekerheid.
U heeft de keuze een nationale, goedkopere skipas aan te schaffen die geldig is voor de Italiaanse pistes of de internationale skipas die tevens geldig is in Zermatt.

394 km skipiste, waarvan 33% blauw, 45% rood en 22% zwart

21 sleepliften
20 stoeltjesliften
6 cabinebanen
14 gondels

Arrangementsprijs €800,- (was oorspronkelijk €875,-)
inclusief:
Vervoer per ‘eigen’ Royal Class bus7 Hotelovernachtingen op basis van Halfpension in tweepersoonskamer7 dagen skipas Breuil Cervinia Zermatt (internationaal)geldig van zondagmorgen t/m zaterdagmiddagbrandstoftoeslagreis&ski-begeleiding gedurende de gehele reis/verblijf

exclusief:annuleringsverzekeringreisbagage- en ongevallenverzekering (verplicht)Slotdiner à €25Toeslag 1 p kmr € 175,-Korting skipas 65+ geboren voor 01-11-1941 € 40,-